Акцията в Бургас: Задържаните са вече 20, сред тях и обявени за издирване

0

В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на МВР-Бургас, към момента са задържани общо 20 лица, съобщиха от полицията.

Образувани са 9 бързи производства и три досъдебни производства. Служителите от участък “Победа” при Първо РУ-Бургас са задържали три лица – две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия.

Служителите от Четвърто РУ-Бургас са задържали четирима – трима от тях, съпричастни към притежаване на наркотични вещества /метамфетамин и марихуана/, и един – обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 563 МПС и 813 лица, като са установени 11 лица, обявени за издирване.

Проверени са над десет адреса, както и 156 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност. Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения. Полицейските действия по второто направление – миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече