Александър Николов: Срещу енергийната политика на кабинета се война

0

Енергийният министър Александър Николов дава извънреден брифинг в този час. Той коментира критиките от изминалия ден, свързани със сделката за газ с Румъния. По думите му срещу енергийната политика на кабинета се води подход, граничещ с война. 

„През последните 24 часа установихме, че страстите относно конкретна  компания в БЕХ не спират. Искам да внеса уточнения за хората, които решават да правят политика на гърба на българските потребители”, посочи Николов.

Той обясни, че „Булгаргаз” е длъжен да спазва баланса си, както е планиран предварително. „Продажбите на борсов пазар и държавно контролиран пазар не са нещо изненадващо. Явно за някои хора те са”, каза още енергийният министър.  

„От целия обем на реализираните сделки – това да се спекулира, че количествата идват от „Чирен” е смешно. От хранилищата, количествата, които са реализирани, са 2,8% от дневната консумация на България”, заяви той.

„Да не забравяме, че тези, които твърдят, че изнасят публично данни, които са релевантни и доказуеми са бивши вицепремиери от правителството на Станишев като един от тях е пряко отговорен за подновяване на договор точно с „Газпром“ през 2006 г. и детайлите по това подновяване една година не станаха известни, а малко по-късно, когато това беше възможно, стана ясно в чия полза е това подновяване. Същият енергиен министър доста дълго представляваше интересите на България в нашата бивша държавна рафинерия през златната акция, въпреки че т. нар. опозиционност тогава между БСП в лицето на Румен Овчаров и бъдещият тогава премиер на ГЕРБ беше изключително остра“, посочи министърът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече