Алибегов: Асоциацията на заведенията е в стачна готовност

0

Асоциацията на заведенията е в стачна готовност. Подготвят големи национални протести от следващата седмица, заради новата заповед на Здравното министерство. Това заяви пред „Хоризонт“ председателят на асоциацията Ричард Алибегов. 

Освен готовност за протести, асоциацията още днес ще обжалва заповедта, според която над 50% капацитет от заведенията може да има, само ако персоналът и клиентите са ваксинирани, преболедували или с направен до 72 часа PCR тест: 

„Ние сме в стачна готовност. Прави се организация за следващата седмица за национални протести. Не разбирам защо този човек, след като целият сектор в туризма му иска оставката за очевидно несправяне със ситуацията, той продължава да стои на министерския пост“, заяви Ричард Алибегов. Той е против ваксинацията на персонала насила. Това ще остави заведенията и без клиенти, коментира още той.

Заповедта на здравния министър засяга и служителите на администрациите. Те трябва да работят с до 50% от служителите си присъствено, а останалите ще са от дистанция. В столичния район „Триадица“ организацията е направена още от тази сутрин, каза кметът Димитър Божилов: 

„Има и проследимост кой служител кога физически си изпълнява задълженията и по този начин всъщност ние контролираме и работата на служителите, които работят дистанционно“.

Останалите служители са с плаващо начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа, за да се избегне струпване.МЗ: Администрациите да организират работа от разстояние на поне 50% от персонала

Заповедта на министъра обхваща и присъствени обучения и семинари, културни прояви, като кино и театър, спортни състезания с публика, посещения на зали за спорт  и СПА центрове, детски центрове с организирани занимания за деца, игрални зали и други.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече