Алла Пугачова: Аз съм предателка и чужд агент, спрете войната!

0

Голямата певица Алла Пугачова, народна артистка на СССР от 1991 г., публикува в социална мрежа обръщение към руското министерство на правосъдието с молба да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти, съобщи ТАСС.

„Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна“, пише тя в обръщението, публикувано в инстаграм. Социалната мрежа е забранена в Русия, тя принадлежи на корпорация „Мета“, определена като „екстремистка“ от Руската федерация.

В петък руското министерство включи в списъка на физическите лица-чуждестранни агенти съпруга на Пугачова, телевизионния водещ Максим Галкин. Като основание за това бе посочено „осъществяване на политическа дейност“, а за чуждестранен източник срещу името му е посочена Украйна.

„Моля да ме причислите към чуждестранните агенти на моята любима страна. Аз съм солидарна с мъжа ми, честен, порядъчен и искрен човек, истински и неподкупен руски патриот, който иска родината ни да процъфтява, да има мирен живот, свобода на словото, както и да се сложи край на гибелта на нашите деца заради илюзорни цели, които превръщат страната ни в аутсайдер и които правят все по-тежък живота на сънародниците ни“, написа Пугачова.

Тя беше дълги месеци извън страната, но преди около месец се върна в Русия.

Тогава Димитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, коментира, че „не съм чувал Алла Пугачова да казва нещо лошо за страната ни, докато съпруга й Максим определено го прави, така че с него явно няма да се разберем.“

Не е ясно дали Пугачова все още е в Москва след това послание в Инстаграм.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече