Антикорупционната комисия в НС вика на изслушване Цацаров и шефа на ДАНС

0

Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията реши да покани на изслушване председателя на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров. То ще се проведе след като той отговори на поредица от въпроси, които депутатите му отправиха на първото си заседание миналата седмица.  На заседанието на Комисията днес не е била обсъждана оставката на Цацаров, научи Хоризонт. 

Заради по-раното приключване на пленарния ден днес, Комисията е заседавала по-рано, без да уведоми медиите за промяната. Решенията журналистите научиха от парламентарния пресцентър.

От съобщението става ясно, че въпросите вече са получени от Сотир Цацаров и предстои той да отговори.

Миналата седмица народните избраници дебатираха, че очакват информация за проверките за корупция и делата за конфискация, разглеждани в мандата на Цацаров, както и дали има дела, които проверявани са водили срещу Комисията заради свои нарушени права.

Очаква се отговорите да дойдат следващата седмица и да бъде насрочено изслушването.

След него народните представители ще преценят дали да не поканят на изслушване директора на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев във връзка с отнетия междувременно допуск до класифицирана информация на Сотир Цацаров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече