Антон Кутев: 8 милиарда са изхарчени без обществени поръчки

0

Правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не доведе скоро до съдебен резултат, стигаме до конституционна криза. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев в интервю по БНТ.

„Опитваме се едно правителство, което не може да прави промени в бюджета и законодателни промени, да изведе на чисто това, което се случва. Случват се ужасяващи неща. Далеч съм от идеята, че всички политици са мошеници, но виждам неща, които са скандални и това не може да се случва, ако само един политик е сгафил. Има такова обвързване, че това е престъпна група. Те са се обвързали по начин, по който става страшно“, посочи той.

„Има доста нарушения, но най-голямото са 8-те милиарда без обществени поръчки, част от които са изхарчени и без никакви гаранции. Това е правено в условията на коронакриза. Аз и мои колеги си дарявахме заплатите на Министерството на здравеопазването, за да се борим COVID кризата, а те са давали милиарди напред без гаранции и да е ясно кога ще започне даденият строеж. Когато нямаш проект, няма как да започнеш строеж през следващите 3-4 години, няма как да се дадат 100 млн., за да се купят материали. Няма как да ми се обясни, че са платени 5 години по-рано пари за планина чакъл. Утре фирмата може да фалира. Защо се прави това? Има един начин да се обясни – това са комисионни, някой ги е чакал или ги е получил“, допълни Кутев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече