„Арсенал“ търси 2000 работници и специалисти

0

Оръжейният завод „Арсенал“ в Казанлък откри днес свой офис в центъра на Стара Загора, в който ще бъдат приемани и придвижвани документи за работа и всеки желаещ може да се запознае на място със свободните позиции.

По време на откриването изпълнителният директор на „Арсенал“ АД и „Арсенал 2000“ АД Христо Ибушев обяви, че предприятието търси около две хиляди работници и специалисти в различни направления. 

„Най-важното е да се знае, че работните места в „Арсенал“ са изключително сигурни“, подчерта Ибушев и посочи, че дружеството има сключени договори за следващите две години. По думите му

през настоящата година заплатите на работещите в предприятието са увеличени с 63 на сто, което е три пъти над официалната инфлация в страната.

„Заплатите са по-високи от средните за сектор машиностроене“, посочи още той и отбеляза, че „Арсенал“ предлага и много добри придобивки за хора с висше образование и специалности.

„Ние сме едно от малкото останали големи предприятия в държавата, което означава, че амбициозните хора имат възможността да се развиват професионално“, коментира Христо Ибушев и отбеляза, че от над десет години заводът е най-големият работодател в страната.

По думите му в момента в предприятието работят около 8000 души, а през 2015-2016 година служителите са били 11 600.

„Осъзнаваме, че това е доста амбициозно, но в момента целта ни е да станем 10-11 хиляди души“, каза още той. Според Ибушев основната цел на откриването на новия офис е всички желаещи от Стара Загора и региона да могат да получат на място информацията, която им е необходима, както и да подадат документи за работа, без да се налага да пътуват за това до Казанлък.

„Искаме да отговаряме на въпросите на нашите потенциални работници лично, а не по телефон или имейл“, коментира той. 

Пламен Стайков, ръководител направление „Кадри“ в дружеството, уточни, че разнообразието от длъжности и професии в завода е огромно.

„Имаме почти 700 вида професии, а вариантите за работно време са около 48“, посочи той и допълни, че „Арсенал“ е един от малкото останали работодатели в страната, които предлагат втора категория труд. „Това е доста атрактивно за много хора, защото предлага по-ранно пенсиониране“, поясни Стайков. Той посочи, че

средната заплата в дружеството в момента е около 2050 лева, като има и бонусна система за всеки новопостъпил работник в зависимост от неговата квалификация и позиция.

„По тази система всеки нов работник получава между хиляда и две хиляди лева допълнително, платими два пъти – след третия и след шестия месец от назначаването му“, обясни Пламен Стайков. Друга социална придобивка е безплатният транспорт, а освен него, служителите от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, които работят в заводите в Казанлък и Мъглиж,

получават допълнителни 250 лева месечно за отдалеченост.

„Годишно всички служители в „Арсенал“ получават ваучери за храна на стойност три хиляди лева – по двеста лева месечно, както и по двеста лева по случай Коледа, Великден и празника на дружеството през октомври“, коментира още Стайков. Той допълни, че дружеството осигурява и безплатна почивка в хотелски комплекс „Арсенал“ в Несебър, от която годишно се възползват около 2600 души. „Предприятието разполага с медицинско обслужване, бърза помощ, пожарна, детска градина, спортен отбор, като всичко е безплатно за служителите“, каза още той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече