Асен Василев: Нашата цел е да победим на изборите

0

„Продължаваме промяната“ влиза в инициативния комитет на Румен Радев

Смятаме, че ще победим на парламентарните избори. Нашата цел е първото място. Това заяви съпредседателят на политическата формация „Продължаваме промяната“ Асен Василев в ефира на NOVA NEWS.

От неговите думи стана ясно, че ако ПП е мандатоносител, ще се водят разговори за съвместно управление с всички партии, които подкрепят съдебна реформа, за да има наказани за течовете в държавата. Един от приоритетите на формацията е и ефективното плащане на данъци и високата им събираемост.

„С ДПС имаме една тема, която ни различава доста много и това е темата с господин Пеевски. Ние вярваме на преценката на американското правителство, ДПС не вярват на тази преценка. Докато това е така, няма как да имаме тема за разговор.“, коментира Василев. Относно ГЕРБ разговори може да има, ако те подкрепят предложението на „Демократична България“ за съдебна реформа в пленарна зала. Такова е и условието за преговори и с БСП.

По отношение на партията, която имаше най-голямо парламентарно мнозинство в 46-ото Народно събрание – „Има такъв народ“, Асен Василев заяви, че поканата за разговори е отворена и към тях, въпреки нападките от Тошко Йорданов, който заяви в пленарна зала, че Василев е „крал код“. „Завел съм срещу него иск в Софийски градски съд. Оттук нататък трябва да надмогнем междуличностните различия и да видим какво може да се направи за България“, заяви бившия финансов министър.

Той коментира и условията за членство в „Продължаваме промяната“. От лицата, които искат да влязат във формацията, ще се изисква те да не са членували в повече от една политическа партия, както и да декларират публично средствата, с които влизат в политиката. Василев заяви, че тези данни ще трябва да бъдат обявени така или иначе, ако членовете станат депутати и обяви, че неговите банкови влогове са около 70 хил. лв. в момента.

Съпредседателят на ПП бе категоричен, че Румен Радев е най-добрият български президент и обяви, че от „Продължаваме промяната“ ще са в инициативния му комитет. „Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече