Атаките срещу Борис Джонсън продължават

0

Британският премиер, който се завърна с късен полет от Украйна, се появи днес в Камарата на общините за традицонния парламентарен контрол в сряда, където отново трябваше да се брани не само за исканията за оставка, но и от нападки за икономическата и данъчна политика на правителството.

Днес премиерът бе притиснат от лидера на лейбъристите Киър Стармър най-вече за повишаването на данъците и оскъпяването на живота. Борис Джонсън обаче в познат стил на отричане на грешки и изтъкване на големи постижения отговори, че неговото правителство няма от какво да се срамува, а напротив, прави всичко възможно за доброто на хората и резултатите са налице.

Преди сесията на парламента бяха публикувани изключително тервожни данни, за това, че правителството е трябвало да отпише огромната сума от 8,7 милиарда паунда, похарчени за лично защитно оборудване за 2020-2021 година. Разбивката показва впечатляващи суми за оборудване, което никога не е било използвано или което не е било годно за националното здравепозване и социалните грижи или срокът на годност му е изтекъл преди да бъде използвано. А също и че е било купувано на изключително високи цени.

В парламента иначе отново се чуха призиви за оставката на Борис Джонсън, който бе атакуван и за съвсем нови разкрития за участие в купони на „Даунинг стрийт“. Иън Блекфорд от шотландската национална партия заяви, че Джонсън се превръща в „опасно отклоняване на вниманието от проблемите у дома и присмех на международната сцена“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече