Безплатни антигенни тестове за влизане в театър или кино

0

На всеки зрител, който влиза в театрална зала, киносалон или друга държавна културна институция, ще се прави безплатен и задължителен бърз антигенен кръвен тест. Това съобщи в ефира на БНТ културният министър Боил Банов.   По думите му, това е разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов и в момента се разработва механизма на мярката, която ще бъде въведена още преди края на тази година. Целта е да се увеличи тестваното население и да се осигури допълнителна защита в културата.  

Категорично няма да се затварят културни институти, независимо от развитието на епидемиологичната обстановка, заяви министър Банов. Според него най-защитени в държавата са културните пространства, където има разписан категоричен протокол, спазват се всички задължителни мерки.   „Няма да има такова нещо. То не е необходимо. Необходима е дисциплина, необходимо е знание. Най-защитени в държавата са културните пространства“, каза Банов.

  За сектор култура през предстоящата година ще бъдат отделени близо 250 милиона, каза министърът на култрата Боил Банов. Увеличението е с 28 милиона лева. Очакват се и още 25 милиона лева до края на годината.

„Достатъчно, когато говорим за култура, никога няма. Но са сериозна инвестиция в устойчивост и в тези трудни времена“, каза министърът.   Според него държавата в момента се справя не просто добре, а отлично с кризата. По негово мнение страната ни се ръководи изключително успешно в тези тежки времена. Премиерът Борисов е възложил на Банов експериментално и съвсем безплатно на всички културни събития в страната да се правят антигенни тестове, за да има спокойствие у хората. В момента се разработва механизма, за да започне да се случва това.   Банов заяви, че лично тръгва на проверки в цялата страна, за да се увери, че хората могат спокойно да потребяват култура.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече