Бивш шеф на СИК краде уиски от супермаркет в Бургас (ВИДЕО)

0

Охранителни камери засякоха позабравената ъндърграунд звезда от 90-те години на миналия век Димо Дяков Дебелия да краде уиски от бургаски супермаркет, съобщиха от полицията. Дебелия бе първият бос на СИК в морския град.

На записа, който е от 26 октомври тази година, се вижда как той влиза в магазин в бургаския ж.к. „Лазур“ и веднага се насочва към щандовете с алкохол. Пресяга се към зелено уиски „Джони Уокър“, което струва около 100 лева. Вади го от картонената му кутия.

Но бързо го връща на щанда, стреснат от друга клиентка, която минава наблизо. Когато смята, че никой не го вижда, намъква уискито в джоба си, който очевидно е достатъчно дълбок. На касата плаща само опаковка тоблерон, съобщава „Флагман“.

В супермаркета се усетили за кражбата вечерта, когато забелязали празната кутия. Случаят обаче едва ли ще стигне до по-сериозна съдебна инстанция, заради ниската стойност на откраднатото. Прокуратура и съд обикновено отказват да се занимават с подобни джебчийства, тъй като съдебните разноски на евентуално дело са с пъти по-големи от предмета на престъплението. Телефонът на Дебелия през целия ден вчера бе изключен.

Димо Дяков, който в момента е на 57 години, някога бе страшилище по Южното Черноморие. Той оглавяваше СИК в региона от основаването на престъпната групировка през 1991 г. Пет години по-късно срещу него и тогавашния му бодигард Пламен Дишков, бе извършен неуспешен атентат. Почти веднага след това Дяков избяга от страната, за да се спаси.

В продължение на 25 години се e занимавал основно с измами, сменяйки различни самоличности и държави, разказват полицаите. Той ту се връща у нас, ту бяга отново. Арестуван е в Португалия за източване на чужди кредитни карти. Едновременно с това срещу него се водят дела и в България, където също е закопчан при едно от завръщанията му, и вкаран в затвора. Преди пет години, когато бе освободен, се оплака, че е болен от диабет, а зад решетките не му осигурявали подходяща храна като за човек с неговите проблеми.
Миналата година го арестуваха пак, този път в Германия – за разпространение на фалшиви банкноти. Немските власти го осъдиха на 4 години затвор, но през пролетта на тази го освободиха предсрочно за добро поведение. След новото му завръщане у нас, е бил засичан да краде алкохол и от друг магазин, но впоследствие си го платил.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече