Бизнесмен от Монтана присвои 2 заплати на починала служителка

0

Съдът в Монтана глоби с 1000 лева 58-годишния бизнесмен Н. Н., присвоил две заплати на своя починала служителка, наета по европейска програма.

Според събраните по делото доказателства в края на ноември 2018 година 31-годишната Цветослава Д. П. била наета с трудов договор като търговски пълномощник към фирма в Монтана, по програма на Агенция по заетостта, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта на програма била интегриране на неактивни и безработни лица с трайни увреждания.

На фирмата на бизнесмена от бюджета на проекта били преведени 57 848 лева за срок до 24 месеца. Наетата жена обаче починала на 17 юни 2019 година – шест месеца след като била започнала работа. Няколко дни след смъртта, сестра й установила, че на 19 юни, два дни след погребението, от банковата карта на Цветослава е изтеглена сумата от 1350 лева – заплатите за месеците май и юни 2019 година.

След сигнал в МВР по случая започнало досъдебно производство, а извършените действия и направената видео-техническа експертиза на записи от използвания банкомат установили сходство на лицето, изтеглило заплатите, съпругата на бизнесмена. На досъдебното производство подсъдимият се е признал за виновен, като се възползвал от правото си да не дава обяснения. 4 месеца след смъртта на Цветослава бизнесменът върнал с разписка на сестрата й сумата от 1350 лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече