Биков се ядоса: Не се бъркаме в служебни кабинети, редовният ще е наш

0

Ние не се бъркаме в служебни правителства. Нямаме президент, откакто свърши мандатът на г-н Плевнелиев. Това заяви пред журналисти народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който коментира решението на държавния глава да възложи на Димитър Главчев съставянето на служебен кабинет.

„Това, което чух е, че той е бил единствената възможност“, посочи Биков. На въпрос от журналисти как ще коментира изразеното мнение от представители на „Продължаваме промяната – Демократична България“, че е възможно „ГЕРБ и президентът да са се наговори“ за това кой да бъде номиниран, Биков отговори: „Текстовете, които бяха приети като промяна в Конституцията, бяха предложение на ПП-ДБ. Както се чу и президентът има една единствена възможност и той я използва“. 

Попитан за коментар относно твърдение на ПП-ДБ, че бъдещото служебно правителство е възможно да бъде доминирано от ГЕРБ, народният представител заяви: „Следващото редовно правителство ще бъде доминирано от ГЕРБ. За служебното правителство г-н Главчев ще избере, както и самият той даде заявка, непартийни фигури в истинския смисъл на думата, а не непартийни като Асен Василев“. 

„Не мисля, че ще му предлагаме, защото ние влизаме в предизборна кампания и по-скоро ще търсим експерти за кандидати за народни представители“, отговори той на въпроса дали от формацията ще предлагат експерти. 

„Доколкото виждам, и това е правилно, заявката му е да създаде едно служебно правителство, което да си изпълни функциите и да се ползва с някакво базово доверие“, коментира още Биков. 

„Минали сме през много служебни правителства, с много неприемливи фигури вътре. Нашите изборни резултатите не зависят от служебното правителство и се надявам колегите да са го разбрали“, каза още той. 

Тома Биков коментира темета преди днешния извънреден конгрес на политическа партия „Движение Гергьовден“, на който присъства заедно с председателя на СДС Румен Христов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече