Близо 3 тона чист кокаин конфискуваха на пристанище в Италия

0

На пристанище в южната италианска област Калабрия, полицията  конфискува близо 3 тона чист кокаин. Бил е скрит в два големи хладилни контейнера с банани пристигнали от Еквадор.

Дрогата е открита на едно от най-големите европейски пристанища – Джоя Тауро. Тя е била предназначена за Армения, през пристанището Батуми в Грузия.

В прессъобщение на Областната дирекция за борба с мафията в Реджо Калабрия, се посочва, че постигнатият изключителен резултат се дължи на разузнавателна дейност и постоянния  анализ на търговските маршрути, които достигат до Черно море от Южна Америка, минавайки през пристанището на Калабрия.

Конфискуваният наркотик се оказал с изключителна чистота качество и в идеално състояние, с потенциален приход за трафикантите от над 800 милиона евро.

Операцията на италианската полиция засяга борбата срещу международния трафик на наркотици от пристанището на Джоя Тауро, където контейнери от Южна Америка се трансбордират освен за Грузия, но и за пристанища в Италия, Хърватска и Гърция . Обикновено дрогата е скрита по най-различен начин в опаковки с екзотични плодове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече