Борислав Петков: Пълна неадекватност на българското посолство в Киев

0

Нощта в Одеса беше спокойно. Казаха ни за бойни действия в близост до Одеса и решихме да напуснем града, да отидем на село. Има много коли, много задръстване, минаваме покрай границата с Молдова“. Това сподели в предаването „Преди всички“ Аня Терзивец, наш сънародник, която живее в Одеса. 

Тя подчерта, че който иска да напусне страната, има възможност за това

В предаването „Преди всички“ се включи и доц. Даниел Бенатов, който напусна Киев и пътува към Лвов. 

„В Киев стана зле. Получихме информация за десант, рискът е висок. Действията на Русия са нелогични. При нас има война от 8 години, само в Донбас беше зле, но ние живеехме добре, в последните години икономиката вървеше добре. Президентът е актьор, не е политик, затова изглежда емоционален“. 

Борислав Петков е в Киев за международна конференция. Той е земеделски производител. Все още се намира в хотел в Киев, който е изцяло напуснат от персонала. Планира отпътуване на запад, за да може да напусне страната. 

„Обстановката се усложни за няколко часа. В Украйна беше всичко нормално… Спахме в хотела, показаха ни бомбоубежището. Но има пълна неадекватност на българското посолство в Киев. От 17 държави, които участваха в конференцията, сме останали само ние. Казват ни, че чакаме указания от София. Попитах консула към кой пункт да се отправим, казват – няма информация. Това е отговорът, който чуваме – „няма информация“. 

С Борислав Петков са още двама земеделски производители, както и екип на бТВ. 

На граничните пунктове на България с Румъния – при Кардам и Дуранкулак започнаха да пристигат семейства от Украйна, които ще търсят временен подслон в България. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече