Борисов: Договорът с ”Боташ” ще стане изгоден, когато дойде забраната за руски газ в Европа

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в Пловдив, че не знае нищо за предложението на служебния премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър.

Попитан за коментар относно това негово предложение и съответно реакцията на президента Румен Радев, според когото Главчев не е разбрал с какво точно се е заел като премиер,  Борисов подчерта:

„Ами той не знае. Той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го отпрати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа?! Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощни коалиции. Тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега, дали е шеф на Сметната палата, или омбудсман, или шеф на БНБ, без партия, без нищо изведнъж му се дава цялата власт в държавата“.

Относно обсъждания договор с турската компания „Боташ“, Борисов изтъкна, че „към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа той ще стане изгоден“: 

„А това ще се случи, когато в Холандия, Германия тръгнат терминалите за втечнен газ и корабите влизат от всички страни в Европа. Тогава ще я спрат! И тогава Украйна може да взима от България. Унгария може да взима от България и да връща на Полша, включително. Австрия, Сърбия, Македония. Ние имаме най-добрата инфраструктура. 80% от компресорите на целите Балкани са в „Балкански поток“, в България. Това е печатница за пари за българите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече