Борисов: Няма да подкрепим ИТН, веднага връщаме мандат, ако ни се даде

0

ГЕРБ няма да подкрепи проекта за кабинет, предложен от Слави Трифонов, и няма да съставя свое правителство, дори да получи мандат от президента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. 

ГЕРБ ще е опозиция в 46-ото Народно събрание. Няма да подкрепи проекта за правителство на Слави Трифонов, нито ще подкрепи идеята служебното правителство да бъде гласувано за редовно:

„По простата причина, че то е рожба на всичките тези токсични партии, които направиха целия преврат“.

Борисов настоя така наречените партии на протеста да поемат политическата си отговорност и да подкрепят предложения от Трифонов състав на Министерски съвет:

„Всички те са били против ГЕРБ! Да отидат, да си прегърнат Слави! Да, той им се подигра, той ги унижи, той си прави каквото си иска, но той си го правеше и преди, но се караше с мене, с ГЕРБ воюваше. Да, той им се подигра, той ги унижи. Всичките тези – Хаджигенов, еди кой си, Мая, Христо, бяха при него – новият цар, нали? И сега питате мен дали аз ще го подкрепя. Не, няма по никакъв начин да го подкрепя. Питате мене, дали аз ще го подкрепя, не, няма по никакъв начин да го подкрепя и трябва да си понесат отговорността. Сега искат да споделят с мене и отговорността! Аз не искам, партията не иска, хората не го искат! Искат да му гледат сеира! Само че не знаят, че след това шоу идва глад! И им се извинявам, на народа“.

Изявлението на Борисов беше съпровождано от ръкопляскания от негови съпартийци. С доза ирония Борисов призова Трифонов да направи правителство с 40 министри:

„Умолявам те, братко, дай им постове на тези да мирне държавата. Ще съсипят народа септември, октомври“.

При трети избори няма да има печеливши, заяви Борисов и прогнозира тежка политическа и икономическа криза:

„След това шоу, идва глад“.

Въпреки че преди дни Борисов допусна да предложи свой състав на правителство, ако мандатът отиде в ръцете на ГЕРБ, той заяви, че ще върнат мандата.

От думите му стана ясно, че няма да заеме мястото си като депутат в 46-ото Народно събрание, а след като стана ясно, че бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева не е избрана за депутат, коментарът на Борисов беше: „Ще я изберат следващия път“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече