Боршош: Тестовете за ученици не са легитимни, не влизат в никакви статистики

0

Образователната система няма да се справи. По този начин и с тези заповеди от министерството на образованието ни чака пълен провал. Въпрос на недомислица е това. Надявам се Стойчо Кацаров да разбере как работи образователната система – дете, родител, учител. Ако някое решение не е добро за някой по стълбицата, то не работи. Ние всички влизаме в средата, която искаме, тествани. Те ще влязат в образователната система нетествани. То тогава със сигурност ще има някой заразен. След това започва едно плюнчене на тези деца, които не си стоят мирничко, както в клипа и вероятността да се самозаразят е огромна. Единственият вариант е да се тестват децата вкъщи. Това коментира зам.-кметът по култура и образование на София Мирослав Боршош в ефира на бТВ.

„Така няма да вкараме обратно децата. 50% трябва да са съгласни, ако имаме 60% съгласни, другите 40% къде остават, те са изцяло изхвърлени от образователната система, защото не искат да плюят“, каза още Боршош.

„Вчера едва ли не министърът на образованието каза, че родителите са мошеници. Притеснявал се от манипулации. Тези антигенни тестове не са легитимни, защото не влизат никъде“, коментира още той и каза, че в сряда не трябва да се допусне децата да се върнат по този начин. 

„Във вторник трябва да се раздадат тестовете на родителите и те да тестват децата вкъши“, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече