Боряна Калейн е втора след изпълненията с обръч и с топка в квалификациите на ЕК в Баку, Стилияна Николова – трета

0

Боряна Калейн заема втората позиция във временното класиране в квалификациите при жените, а Стилияна Николова е трета след изпълненията с обръч и с топка  на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Калейн започна силно надпреварата с актив от 69.200 точки (36.200 на обръч и 33.000 на топка) оглави класирането след първата група. С два най-високи резултата възпитаничката на Марияна Памукова влиза и на двата финала в неделя. Според регламента на състезанието за финалите на отделните уреди се класира по една представителка от държава.

Другата ни представителка Стилияна Николова направи грешки в съчетанието с топка и със сбор от 67.750 точки (35.850 на обръч и 31.900 на топка) заема временно трето място.

Боряна Калейн първоначално получи 32.200 точки за изпълнението си с топка, но от българския щаб подадоха контестация и тя беше повишена на 33.000. За Стилияна Николова на топка също имаше контестация, но тя не беше уважена и оценката остана 31.900.

Лидер в подрежкдането след първите два уреда със сбор от 70.300 точки е световната шалпионка от първенството в София през 2022 година София Рафаели. Италианката представи стабилно композициите си без груби грешки и получи 35.800 точки за съчметанието си с обръч и 34.500 точки за това с топка. 

Най-добрите 16 гимнастички от квалификацията ще участват в „Крос битките“ утре на първото в историята състезание с подобен регламент.

Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес е в панела за трудност с тяло на обръч.

 По-късно днес предстоят съчетанията с бухалки и с лента. Потокът на българските грации стартира в 15:00 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече