Броят на заразените с COVID-19 в Европа не намалява, въпреки строгите мерки

0

В Европа ситуацията с коронавируса остава сериозна. Въпреки въвеждането на строгите мерки в редица страни, броят на заразените не намалява.   Великобритания отчете 50 000 починали с доказана коронавирусна инфекция.А натискът над властите да върнат нормалното функциониране на бизнеса и институциите не намалява. Страната подготвя план за масовото тестване.  

Франция също обяви черна статистика. Тя подмина Русия като страната с най-много случаи на континента – около 2 милиона заразени.   Негативни са числата и в Италия, кято отчете 1 милион положителни проби.

Под натиска на пандемията Гърция затегна допълнително мерките за влизане в страната. Националната карантина там продължава до 30 ноември.Допускането на чужденци през граничния пункт „Кулата – Промахон“ е възможно само при необходимост катобизнес срещи и здравословни причини, което се доказва с официални документи. Остава също задължението да се представи отрицателен тест за коронавирус и адресен код. Декларация се попълва и на излизане от страната. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече