БСП избра ново ръководство на драматичния 50-и конгрес на партията

0

Драматичен 50-и конгрес на БСП и среднощно гласуване на новото ръководство. То започна около 23 ч. снощи и броенето все още не е приключило.

Снощи стана ясно, че една от емблемите на партията – Михаил Миков, не смята да участва повече в ръководството и си е направил самоотвод.

„Съотношенията в партията достигнаха точка на напрежение, бих казал на омраза в някои случаи, която не дава никакъв добър тон. Очевидно целта на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет. Един човек може да е социалист и без да е член на Националния съвет. Самото членство не е нещо, което прави човек по-умен, по-красив или по-глупав“, каза пред bTV Миков.

Вторият ден от Конгреса започна при кворум от 509 делегати. Те промениха своята програма, тъй като докладите на Комисията за провеждане на избор за национални органи на БСП и на Комисията по личните молби, жалбите и заявленията все още не са готови.

До момента делегатите гласуваха политическия доклад на председателя пред 50-ия конгрес на партията, отчетите на Националния съвет на БСП, на парламентарната група и на евродепутатите. Те приеха политическата резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

„Доказахме, че могат да се намират разумните и верните решения, когато има разум и обща цел“, заяви Румен Овчаров, председател на Комисията по политическите документи на 50-ия конгрес на БСП, цитиран от БГНЕС.

„Не е и много трудно. Достатъчно е да загърбим омразата, която на моменти преобладава в отношенията ни. Достатъчно е да се откажем от болните амбиции, които ни преследват, достатъчно е да игнорираме невежеството и незнанието. Отново повтарям да се водим от общите интереси, които ни обединяват, сигурен съм, че по този начин БСП има гарантирано успешно бъдеще“, каза Овчаров.

Той призова делегатите да имат съзнанието за задачата, която има БСП да реши с отговорността, която има като единствена алтернатива.

По-късно се очаква форумът да продължи с Доклад на Комисията за провеждане на избора за национални органи на БСП.

Именно в този доклад трябва да станат ясни резултатите от изборите за национални органи на партията. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече