БСП отменят командировки, за да не падне кворумът за вота на кабинета „Габриел“

0

От БСП няма да допуснат интриги и манипулации затова отменят всякакви командитровки на техни депутати по време на гласуването на кабинета на Мария Габриел.

Корнелия Нинова подчерта, че социалистите няма да подкрепят първия мандат, но отрече да има някакви договорки

„Винаги преди такава ситуация се пускат всякакви интриги и манипулации. Първата беше, че сме се договорили с ГЕРБ и вече правителството е готово – както виждате не е вярно. Сега втората е, че наши депутатите ще подкрепят, не знам как – или с отсъствие, или с излизане от зала“, коментира Нинова. Тя заяви, че това няма да стане. Всички, които имахме някакви командировки, няма да ги осъществим, посочи Нинова.

„Трябваше да съм на официално събитие на годишнина на германските социалдемократи по покана на г-н Шолц“, обясни лидерът на социалистите и добави, че няма да замине.

За втория мандат Нинова коментира, че ако получи покана от ПП-ДБ за разговори, БСП ще се отзове. „Ако искат нещо сериозно, да не предлагат партиен премиер, готов кабинет, някакви там таблици с приоритети, преди да са ги обсъдили с тези, от които искат подкрепа“, коментира тя. И добави – „като искаш подкрепа от някого и не ти стигат гласовете, първо седни да разговаряш, вместо да слагаш нещо готово на масата и да искаш натискачи на копчета“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече