България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за цивилното население

0

България ще изпрати в Украйна каски и бронежилетки за защита на цивилното население, реши правителството. Другата новина е, че кабинетът ще поиска от президента да бъде отстранен от поста му началникът на Националната служба за охрана генерал Емил Тонев.

Говорителят на правителството Лена Бориславова обоснова как точно изглежда решението, с което на мирното население на Украйна ще бъдат предоставени каски и бронежилетки за лична защита:

„2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на Министерството на отбраната. През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв точно ресурс разполага Българската армия, българското Министерство на отбраната и как да бъдат предоставени тези средства за индивидуална защита на мирните граждани на Република Украйна, така че да може България да подпомогне населението на Украйна в този изключително тежък момент“.

Говорителят на правителството съобщи още, че коалицията подготвя промени в закона за НСО, които ще бъдат внесени за обсъждане, а именно да бъде намален срокът, в който ще бъдат охранявани бивши премиери.

Той няма да е със сигурност четири години след края на мандатите им, както е в момента, каза Лена Бориславова, а най-много една година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече