Българка в САЩ разказа за ваксината срещу COVID-19 5 дни след поставянето й

0

Един от първите наши сънародници в САЩ, на които е била поставена ваксината срещу COVID-19 „Pfizer and BioNTech“, е Полина Перусанова. Тя работи в болница в Чикаго.

Пред БНТ българката сподели, че пет дни след поставянето на първата доза на ваксината се чувства добре. Полина публикува в социалните мрежи имунизационния си сертификат. След като първо имунизирали медицинския персонал, който пряко работи с ковид пациенти, дошъл редът и на администрацията, към която е зачислена и българката. „Направих един много бърз поглед към иглата, беше някак футуристично тънка, абсолютно не усетих убождането, никаква болка нямаше, абсолютно никакви признаци, защото по принцип се васкинирам с грипна ваксина.

Грипната ваксина я усещам, докато тази абсолютно не я усетих“, казва Полина. Всички ваксинирани са оставени под лекарско наблюдение за минимум 20 минути. „Все още не наблюдавам никакви странични ефекти. От това ми беше боязъна, защото не е ясно на какви личности, какви странични ефекти може да има. Лично на мен все още днес е ден четвърти – пети от ваксината, не ми се е появило нищо“, уточнява тя. Полина разказва, че в болницата, в която работи, имунизацията е масова. „Това е ваксина, която обучава тялото как да се бори с вируси, така че няма абсолютно никаква опасност. Исках да си я направя, защото е крайно време вече да приключи пандемията и да се сложи край на ужаса, който ни се случва тази година“, допълва Полина. Следващата доза от ваксината българката ще получи между 17 и 21 дни от поставянето на първата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече