Български студент покори Йейл

0

Български студент в един от най-престижните световни университети – „Йейл“ , покори висшето училище и влезе със забележителен разказ за самия него в издането „Йейл Нюз“. Калоян Колев, който завършва няколко специалности едновременно отвъд Океана, е отбелязан от университетския онлайн вестник почти като съвременен енциклопедист.

Момчето е випусник на Американския колеж в София от 2019 г. „Би било глупаво изобщо да категоризираме творческата сила, която носи Калоян Колев. Защото той завърши специалност компютърни науки, но наред с това е програмист, композитор, графичен дизайнер, есеист и видеомонтажист. Той е любител на забравените диско песни, синтезаторите, плундърфониката, интернет културата и евразийската златна авлига. А преди всичко той е горд българин“, отбелязват редакторите в „Йейл“. 

Макар да тръгва към университета от Бръшляновата лига за първия си семестър леко предубеден и уплашен, като всеки абитуриент, много бързо Калоян се вписва в новата среда и не след дълго става и съпрезидент на бакалавърското дизайнерско студио на ВУЗ-а, а като работи по софтуерна платформа за рисуване и дизайн. 

„Тук намерих академична свобода“, каза Колев. „Друго преживяване, което означаваше много за мен, беше курсът по компютърни науки, избран от мен и наречен „Креативни вградени системи“. Към днешна дата имам усещането, че благодарение на него, мога да направя всичко“, добавя находчивият млад нашенец. 

А това лято е в родна София, където освен да види семейството си, пише и песни за неназован известен по певец. И наред с това композира музика за пиеса, докато готви своя авторска изложба… 

„Казвам на първокурсниците, че има начин и да завършите Йейл, и да продължавате да спите по осем часа на нощ, докато ходите на уроците и курсовете, които са ви най-интересни“, насърчава Калоян колегите си и от България, и бъдещите студенти от целия свят, насочили се към престижното училище.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече