Ваксинационният щаб става постоянен съвет

0

Националният ваксинационен щаб се разпуска и става постоянно действащ консултативен орган. Това става ясно от решенията на кабинета днес. Преди дни здравният министър д-р Стойчо Кацаров съобщи, че ще бъде направена тази промяна. Тя се регламентира в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Новият орган ще помага на министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация. Целта е да се повиши доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната, обясниха от МС.

Освен това правителството е одобрило страната ни да участва в предварително споразумение за покупка и доставка на ваксина срещу COVID-19 за държавите в ЕС между ЕК и Valneva Austria GmbH. Заради това е взето и решение за извършване на промени в максималния размер на разходите, които могат да бъдат поети през 2021 г. по бюджета на Министерството на здравеопазването. От МС обаче не уточняват какъв е размерът на корекцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече