Василев: Да видим ще се намерят ли 121 депутати, иначе няма смисъл

0

Този кабинет падна, защото се оказа, че ИТН искат да “изчегъртат” ГЕРБ и ДПС, но не съвсем. По-скоро искат схемите на ГЕРБ да тръгнат към други хора под тяхното ръководство, заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

За да не загубим първия транш от плана за възстановяване, парламентът прие първия от 22 закона. Останалите трябва да променим до края на годината, обясни финансовият министър в оставка.

Изобщо не сме скарани – ние с Кирил Петков сме влезли в това заедно. Чувствам се на мястото си в Министерството на финансите, уточни острието на ПП.

Полезно е да се броят депутатите преди всяко гласуване. Да се гласува монолитно по заповед на партиен лидер, трябва да остане в историята, убеден е Василев.

Според вицето в оставка, ПП трябва най-напред да видят има ли 121 депутати в този парламент, които искат да застанат на страната на гражданите, а не да поддържат схемата “кюлчета, пачки и шкафчета”.

Ако няма такива, които са от тази страна на разделението, няма много смисъл да се говори за втори кабинет, за програмен кабинет. Ако ги има, заедно с партньорите ни ще седнем и ще обсъдим.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече