Василев: Може да има мнозинство в НС, зависи кой ще вземе третия мандат

0

Инструкции от посолства не приемаме, независимо какви са. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в интервю за „Капитал“.

По думите му, на два от коалиционните партньора на „Продължаваме промяната“ е било подшушвано отвън за евентуално взаимодействие между ПП и ГЕРБ на база евроатлантически ценности. „Два от коалиционните ни партньори казаха, че с тях са водени разговори в тази посока дали няма да е добре. Ние ясно сме заявили нашата позиция там. Това за нас би означавало да върнем цялата политика на шкафчета, кюлчета и всичко, срещу което се борим. Това е невъзможна коалиция“, подчерта Асен Василев.

Според него, в зависимост от това на кого Радев връчи третият мандат за съставяне на правителство, може и да има шанс да се намери мнозинство в този парламент, което да подкрепи съдебната реформа. „За ключовите елементи в нея ни трябват 121 гласа. За КПКОНПИ са 121. Да има магистрат, който да разследва главния прокурор – 121. За избора на ВСС трябва конституционно мнозинство, но това не е и част от програмата с конкретните срокове“, обясни вицепремиерът в оставка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече