Васил Терзиев се срещна с лидерите на партиите, от ГЕРБ не го уважиха

0

Столичният кмет Васил Терзиев покани днес на среща в общината лидерите на всички политически партии, представени в столичния парламент, за да обсъдят важните за София общи приоритети, които да бъдат отразени в бюджета на общината. Отзоваха се от БСП, „Възраждане“, както и от „Синя София“ в лицето на Вили Лилков. От ГЕРБ не дойдоха за среща.

На всички срещи днес темата за предстоящия в понеделник повторен опит за избор на председател на СОС не е била обсъждана и не е искана подкрепа за предложенията от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев. Това, според Васил Терзиев, е довело до обсъждане на важните за столицата политики, за което реално е била и поканата на новия столичен кмет към всички партии, представени в СОС.

Другата седмица той ще покани отново тези, които не се отзоваха днес, в това число и ГЕРБ. Георги Свиленски предложи решение за понеделник, а именно – всички да подкрепят кандидата на БСП.

Първи на „Московска 33“ беше поканен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – нито той, нито представители на партията обаче дойдоха на разговор с кмета Васил Терзиев. Заради ангажимент на Корнелия Нинова в Шумен БСП беше представена от зам.-председателите на партията и на парламентарната група Ирена Анастасова и Георги Свиленски. Още в началото на срещата Свиленски е повторил решението и на Изпълнителното бюро и на градския съвет, че БСП ще издигне свой кандидат и няма да подкрепи Борис Бонев за председател. Само че предложи изход.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече