Велислав Минеков: Народният театър се превръща в пирамида

0

В Народния театър има голяма щета, ще минат години, докато колективът се обедени отново. Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той хвърли изцяло вината върху директорът на театъра Васил Василев и разкри, че го е предупредил да не назначава „две госпожи” още през лятото.

Минеков заяви също, че Народният театър се превръща в „пирамида”, заради това, че от бюджетът на културната институция трябва да се плащат обезщетения. По негови думи, те са за артисти и персонал, които са били помолени да напуснат с обезщетение. Заедно с това се пенсионират бързо актьори с големи имена, заяви Минеков. По думите му, става въпрос за около 15 човека и това сериозно ще навреди на бюджета на теътъра.

Минеков заяви в „Лице в лице“ по Би Ти Ви, че има вариант за решение, който да предложи, но това нямало да е сега, а през януари. Той обаче зададе въпроса дали е по-ценно за Народния театър Александър Морфов, Захари Карабашлиев и Явор Гърдев да напуснат, а не „госпожите” от екипа на директора, заради които тези творци си тръгват.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече