Вижте как кандидатът за кмет на Варна Благомир Коцев превзе Морската градина, била му наследство (четвърта част)

0

Един от най-куриозните кандидат-кметове за вота на 29 октомври – Благомир Коцев, е превзел части от Морската градина във Варна, защото му била „наследство от социализма“, възмущава се информатор на Narod.bg от морската столица.

Бизнесът на координатора на „Продължаваме промяната“ във Варна е затънал в дългове, които не се обслужват, както и в съдебни дела заради схемите на пишман политика. Срещу заемалия в разрез със закона длъжността губернатор и без функционална възможност да я изпълнява в пълнота отделно има досъдебно производство за престъпление по служба, ощетило държавния бюджет, призна източникът ни.

Въпросът на дневен ред е ако само една от фирмите на Благомир Коцев има задължение от 28 милиона щатски долара, което не обслужва, а използва безплатно обществен ресурс като бизнесмен, какво задължение би донесъл на Община Варна, която има бюджет от близо 560 млн. лв. тази година?

И ако сам по себе си е натрупал кредит, който е 10% от годишния бюджет на Варна, предназначен за близо 350 000 души, с какви ли мащаби ще се развихри бизнес мисленето и действието му, ако случайно стане кмет?

Благомир Коцев бе назначен за областен управител без съответното ниво на образование, а за капак му липсваше и допуск до класифицирана информация. Последното – заради участието му в търговско дружество, от което не можеше да излезе, защото същото е затънало в дългове.

По тази причина Коцев се съсредоточи да помага на украинците, като и до днес не е ясно нито колко средства са събрани от дарители, нито как са похарчени и дали въобще са похарчени, или стоят на топло в нечие чекмедже.

Един от големите грехове на жадния за власт и пари варненец е, че преди и след заемане на длъжността областен управител Благомир Коцев ползва напълно безплатно част от Морската градина и печели доста добре от това. Прави го, защото предшественикът му – скандалният Стоян Пасев, в последния си работен ден… разписал комплекс „Хоризонт“ да може да си постави 10 шатри, под които да сервира храна и напитки и да взема парите на клиентите.

Бившият главен архитект на Варна – Виктор Бузев пък, просто ей-така, като Пасев, без да получат и лев за решенията си, без никакви корупционни практики, узаконява шатрите, бесен е източникът на Narod.bg от третия по големина град в България.

Ако питате Коцев защо ползва безплатно част от Морската градина и дали не му ли е неудобно като политик, който показва пълна липса на морал, кандидатът за кмет ще ви изненада.

Първо – той не е искал от никого да му е безплатно. Второ – това с безплатното му били наследство от социализма. Така било едно време, така си е и до днес. Не, не е реституция, а наследство. Затова и Благомир Коцев е много разочарован от правосъдието, което си позволи да заведе дело по казуса и до момента нещата там не се развиват в негова полза.

Излиза, че областният координатор на „Продължаваме промяната“ освен милионерски син, освен затънал в дългове, получил и експлоатира наследство от социализма?!

От медията обещават нови данни за престъпленията на Благомир Коцев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече