Вторият локдаун закопа „Бенетон“ и „Сисли“ в мол „София“

0

Един от най-големите магазини, предлагащ облеклата на топ марките „Бенетон“ и „Сисли“ затваря врати след тотална ликвидация с втория локдаун. Бутикът се намира в мол „София“ и е сред най-посещаваните в търговския център. 

Естествено, причина за решението на търговците е ясна – фирмата-вносител не може да издържи поредния месец, в който магазинът не работи.

„Кризата ни удари жестоко. Как да имаме печалба и да работим, като вместо 12 месеца, работихме около 9? Бездруго клиентите намаляха до минимум, още от времето на първата вълна на коронавируса. А наемите са огромни“, споделиха служителите в бутика.   

Възможно е и магазини на марката в други търговски центрове да вземат същото радикално решение и просто повече да не отворят след 21 декември, когато се очаква моловете евентуално да заработят. Ако това се случи, хиляди клиенти ще бъдат много разочаровани, защото дрехите на „Бенетон“ остава да се продават единствено във фирмения магазин на „Витошка“.  

Всичко това се случва на фона на работещите с пълна сила „Джъмбо“ и други мегастори с китайска продукция, ядосват се почитатели на марката в столицата.

В същото време, и други бутици в столичните молове са на ръба на оцеляването. След като вече втори път са затворени за месец, вероятно повече няма и да отворят, след като наемите в скъпарските търговски центрове са от порядъка на 200-300 евро на квадратен метър. Като капак – повечето бутици в моловете изплащат пълни заплати на служителите си, въпреки че не са били на работа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече