„Възраждане“ с декларация за референдума за лева

0

„Една седмица – толкова ни дели от пълното унищожаване на демокрацията в България. Но не онази демокрация, която вие, псевдодемократи, познавате, не онази демокрация, която в последните дни се опитва да заличи „Възраждане“, не онази демокрация, която заглушава чуждото мнение и често не зачита правата, законите, че дори и Конституцията, а корупцията счита за норма, стига да не ги хванат”. Това заяви в парламента депутатът от „Възраждане“ Деян Николов.

„Това не е демокрация. Демокрацията е правото на свободен избор при законен ред и правила. Демокрацията са няколко хиляди българи, които в продължение на три месеца събираха подписи, защото знаят, че вие сте на път да извършите най-голямата нарочна грешка в историята на съвременна България“, добави Николов. Той подчерта, че демокрацията е „волята на един народ“.

„Една седмица – след точно толкова изтича срокът по закон, в който ние всички в тази зала сме длъжни да приемем решение за провеждане на референдум за запазване на българския лев“, уточни той. Той призова колегите си не просто да излязат с решение за референдума в най-кратък срок, но и отправи предизвикателство за публичен дебат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече