Вътрешнопартийната опозиция не иска БСП да преговаря с ИТН

0

На 11 юли гражданите свършиха своята работа, гласувайки за предпочитаните от тях партии и коалиции. Оттук нататък е времето политиците да свършат своята работа, която да е в полза на гражданите – да създадат възможно правителство, което да може да гони някакви приоритетни цели така, че наистина България да се промени.“ Това каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов в партийната телевизия на БСП.

„След като от „Има такъв народ“ получиха още по-голяма подкрепа на вторите парламентарни избори тази година, те са длъжни да се опитат да съставят правителство. Останалите партии трябва на базата на приоритетите, които сме обещавали в предизборната кампания, да намерим допирните точки. Трябва да се състави кратък списък с приоритети, който да бъде изпълняван от едно широко и ясно мнозинство“, посочи Проданов.

Социалистът обърна внимание, че за БСП е важно мнозинството да бъде базирано не на математическите сметки, а на идеи и политики.

„Вътрешнопартийната опозиция със своите действия практически иска да саботира не само ръководството на БСП, а участието на партията в преговорите за съставяне на правителство. Всичките тези „юнаци“, а те са 10-15 на брой, от 5 години искат едно и също – оставката на Нинова. Свикнали сме с техните изяви, които са по-скоро медийни, а не изказвания в зала, за да създават имидж на БСП, който, между другото, съпътства и по-лошите резултати. Може би това им е целта“, коментира Проданов намеренията на опозицията в БСП за протестни действия по време на Националния съвет на партията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече