В двореца треперят! Ето я книгата на принц Хари

0

Принц Хари разкри заглавието на мемоарите си. Това предадоха британските медии. Книгата ще се казва „Резерва“ и ще бъде публикувана на 10 януари 2023 г.

От издателската къща „Пенгуин Рандъм хаус“ показаха и корицата на изданието. На нея виждаме портрет на Хари в много близък план, който гледа директно в камерата. Снимката напомня неговите военни години.

Дължината на книгата е 416 страници и ще бъде издадена на 16 езика, като заглавието в Испания, в буквален превод, значи „Резерва: Живот в сенките“.

Наследникът и резервата

Заглавието идва от добре познатата концепция в британското кралско семейство „наследникът и резервата“. Принц Хари е вторият син на настоящия крал Чарлз III. Наследници на престола са принц Уилям и неговите деца.

Ролята на „резервата“ през годините е била изключително сложна, защото с отдалечаването от основната линия на наследяване и остаряването им, наследниците на Короната понякога не успяват да намерят мястото си в институцията. Добър пример за това са принц Андрю и принцеса Маргарет.

Принц Хари избра да приключи живота си на работеща кралска особа през януари 2020 г.

За какво става въпрос в книгата?

Според описанието от издателството, мемоарите на принц Хари се фокусират върху „личното пътуване от травмата към изцелението“.

„Пиша това не като принца, който се родих, а като мъжа, в който се превърнах. През годините ми се случиха толкова много неща и се надявам, разказвайки моята история – с добрите и лошите моменти, грешките, уроците – да помогна на хората да разберат, че няма значение откъде идваш. И че имаме много повече общи неща помежду си отколкото си мислим“, казва Хари в интервю по повод книгата.

Мемоарите ще засегнат темата какво е да пораснеш в кралското семейство, уточнява bTV. Членове на фамилията обаче не са чели ръкописа. Те не са имали и възможност официално да коментират написаното в него.

„Резерва“ връща читателите в онзи момент, в който видяхме две малки момчета, принцове, да ходят зад ковчега на майка си, наблюдавани от целия свят с тъга и ужас. С погребението на принцеса Даяна милиарди хора се питаха какво ще се случи с принцовете. За Хари, това е възможност най-накрая да разкаже историята си“, посочват още от издателството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече