В София тече строителството на 15 детски градини

0

В момента в София се строят 15 детски градини и ясли. Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на ДГ 16 „Приказен свят“ в Студентски град.

Градина ще отвори през ноември и ще приеме нови над 120 деца. Общината е инвестирала в новите сгради там над 3,8 млн. лв.

„Всички районни кметове, които имат готовност за строителство на детски градини, имат гарантирани от Столичната община средства. В момента в София се строят 15 детски градини и ясли. Очаквам до дни 3 от тях да получат удостоверение за ползване и да отворят. Те са в „Лозенец“, „Овча купел“ и „Подуяне“, а до края на годината в „Надежда“ ще стартира изграждането на нова детска градина. В район „Студентски“ имаме решение за строителство на нова детска градина, която ще е много голяма, за 15 групи. Очаква се до края на годината да има избран изпълнител и да започне проектирането. Изграждането на тази детска градина ще помогне да се преодолее чувствително недостига на места в района“, каза Фандъкова.

Тя припомни, че преди години е заварила 20 етернитови детски градини и в момента вече се работи по преизграждането на последната такава в „Люлин“. Работи се и по идеята за изграждане на детските градини на партерните етажи в частни сгради. Фандъкова е предложила на район „Студентски“ да разговаря с инвеститори в района за изграждане на детски градини срещу обезщетение.

Междувременно зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев съобщи, че с наближаването на 15 септември е възложил за освежаване всички пешеходни пътеки, които имат нужда край столичните училища, детски градини и ясли. „Заедно с екипа ми работим и върху обновяването на осветлението, пътните знаци и тръбно-решетъчните заграждения, като отново с приоритет са тези около учебните заведения. Около тях се поставят и знаци за ограничение на скоростта, както и такива, които напомнят на водачите, че има струпване на деца в района. Бъдете внимателни на пътя, пазете децата“, призова Кръстев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече