Гвоздейков: Ремонтът на коловозите на Централна гара ще продължи над година

0

„Искам да се извиня на всички граждани, които използват БДЖ, защото ремонтът, който започна на Централна гара провокира тези затруднения в регулирането на движението и трафика към Северна България. Първите дни закъсненията бяха с около 3 ч.“, заяви служебният транспортен министър Георги Гвоздейков.

„Днес вече нещата се нормализират, закъсненията са най-много около 18 минути. Имам намерението до понеделник ситуацията ще бъде напълно нормализирана“, обясни още той.

По думите му пред БНТ, за да се предотвратят подобни проблеми за в бъдеще, ще се направи реорганизация на движението.

„Ще бъдат намалени влакове с малко пътници, ще се направи оптимизация на броя влакове. В понеделник ще получа доклад, за да намалим процесът по ремонта. Ремонтът ще продължи над година“, каза Георги Гвоздейков.

Георги Гвоздейков обясни покачването на цените на билетите за влакове с това, че по този начин може този вид транспорт да се развива и модернизира. Той потвърди, че увеличението на цените е с до 20%.

„Упорито вървим към дигитализация. Една от целите, които сме заложили, е да се премахнат хартиените билети за БДЖ, еволюцията и развитието в света, върви натам. Тази дигитализация включва възможност всеки да може да си закупи билет през собственото онлайн банкиране, приложение, вендинг машина на гарите и т.н.“, уточни Гвоздейков.

Той коментира и новата реорганизация на булевардите „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“ в София.

„Според мен, новите правила за паркиране в центъра на София не представляват проблем, хубаво е, че се създава възможност велосипедистите да правят пълна обиколка на града. Важното условие е да има достатъчно паркоместа“, каза още служебният транспортен министър.

Георги Гвоздейков заяви, че скоро ще има трети мост над Дунав.

„В края на годината България и Румъния бяха одобрени от Европейската комисия за изграждането му. Одобрен е предпроектното финансиране и проучване“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече