Георги Марков: Няма ГЕРБ без Бойко, той да внимава с вентилаторите

0

„Няма ГЕРБ без Бойко“, категоричен бе пред БНР депутатът Георги Марков. „Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“, допълни народният представител от ГЕРБ в предаването „Политически НЕкоректно“.

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка – Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“. „Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“, твърди той.

Марков нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

„Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента“. По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година“.

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация… Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

Бившият конституционен съдия допълни още: „Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече