Георг Георгиев: С това свое поведение РСМ не е готова за ЕС

0

„Омразата между хората е факт и не мога да не твърдя, че не е политически мотивирана. Този инцидент се случва в контекста на разглеждането на конституционните промени в Северна Македония, които са част от залога им по присъединяването в ЕС.“ Това заяви в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев във връзка с агресивния случай в Скопие.

„Не мисля, че тази държава, с поведението, което демонстрира, е готова да се присъедини към ЕС. Защото това не е само въпрос на политика, но и въпрос на ценности и на начин на мислене и поведение“, отбеляза Георгиев.

„Нападението вероятно е било преднамерено. Нашето посолство реагира изключително адекватно. Но ако ние не решим кардинално този проблем, такива инциденти вероятно няма да отсъстват“, добави той.

Георгиев е разтревожен за реакцията на македонските власти:

„Много голяма тревога у мен буди реакцията на македонските власти, които вместо да помогнат на нашите сънародници, те по-скоро са вложили усилия в това да арестуват българските фенове, отколкото да разберат как се е стигнало до престъплението, което е провокирано именно от омраза“, обясни Георгиев.

Според него нашата страна е реагирала адекватно, предлагайки консулска защита.

„Може МВнР да привика посланика на Северна Македония за разговор или да бъде изпратена протестна нота. Лошото е, че тези инциденти много зачестиха в последните месеци“, каза още депутатът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече