Грейват елхите в София и Пловдив

0

Светлините на коледното дърво на столицата ще бъдат включени в 18.00 ч., а небето ще бъде озарено от илюминации, съобщиха от Столичната община. 

„По покана на кмета Йорданка Фандъкова светлините на коледното дърво ще бъдат запалени в присъствието на олимпийските шампионки от Токио и „Почетни граждани на София“ – момичетата от отбора по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова с треньорките Весела Димитрова и Михаела Маевска, както и боксьорката Стойка Кръстева.
Елхата на София е живо дърво, висока е 13 метра и има нова премяна – в бяла светлина ще я красят над 10 000 лампички, снежинки и топки. На върха й е поставена 80-сантиметрова звезда, а в подножието й – два светещи елена.
Целият парк пред НДК ще свети в украса, а от 9 до 23 декември там ще се разположи „Коледен град“, който ще предложи на столичани и гостите на града празничен базар на открито и културна програма на сцената на кино „Кабана“.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и пловдивчани също ще запалят светлините на Коледното дърво в града тази вечер. По традиция елхата се намира на пл. „Стефан Стамболов“. Тя е е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и е изработена от единствения на Балканите производител на изкуствени елхи в Раковски. Пловдивската елха тежи около един тон, а заедно с украсата достига 1,5 тона, уточниха от общинската администрация. 
Светлините на Коледното дърво, което е закрепено на покрития фонтан пред сградата на общинската администрация ще бъдат запалени в 17.30 часа. Ще му помага и Дядо Коледа, който ще забавлява децата и техните родители и в празничните дни от 24 до 26 декември, когато на откритата сцена пред общината ще се изявят талантливи пловдивски деца.
За първи път тази година ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец. Празнично ще бъдат украсени и други любими за пловдивчани места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.