Гръцката полиция задължа българин за телефонна измама в град Катерини

0

Гръцката полиция задължа българин за телефонна измама в град Катерини. Издирват се всички участници в престъпната група.

В ареста в град Катерини се намира 31-годишен българин. Той е обвинен в измама и участие в престъпна група.

Българинът е арестуван при получаване на 3 хиляди евро в брой и златни бижута на стойност 1500 евро, уточняват полицаите.

На възрастна жена в Катерини преди това се обажда грък, владееш добре езика и казва, че е хирург от частна клиника, където по спешност е настанена дъщерята на възрастната жена след тежка катастрофа.

Необходима е незабавно животоспасяваща операция, която струва 5 хиляди евро. Понеже жената нямала толкова пари в брой дава и златни бижута.

Скоро измамената жена разбира, че е излъгана и се обръща за помощ към полицията, която провежда акцията по арестуване на българина. Той е в предварителния арест, като се води разпит за откриване на всички лица, участващи в престъпната схема. Повдигнати са обвинения за участие в престъпна група и измама.

Във връзка със случая медиите отново припомнят последните случаи за измама на възрастни хора по телефона и приканват гражданите да не са доверчиви към такива съобщения.

Престъпниците действат предимно в районите на Драма, Ксанти, Комотини, като използват близостта на българската граница и напускат бързо Гърция, поясняват полицаите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече