Гърция с 3-дневна карантина за пристигащи от днес

0

Задължителна тридневна карантина за пристигащи влиза в сила в Гърция днес. В същото време страната отчита спад на заразените със 1155 нови случая на денонощие и 78 починали. Строгите ограничения и мерки остават в сила до 7 януари.

От днес е задължителната тридневна карантина за влизащите в Гърция.

Наложиха от днес строга карантина в три общини в област Атика. В този район е много активен вирусът по данни на здравното министерство. Само аптеки и хранителни магазини са отворени, а излизане от дома е позволено за отиване на работа и при спешен случай.

От днес влиза в сила задължителната тридневна карантина за влизащите в страната. Тези ограничения не засягат шофьорите на товарни камиони.

В последната седмица на година стартира акцията по ваксиниране, наречена „Свобода“. Това е началото на края на коронакризата, заяви министърът на здравеопазването Кикилиас.

В две болници в Атина, поели товара на тежкоболните с Covid-19,ще се ваксинират първите медицински работници в Гърция.

В по-голямата част на страната карантината промени епидемиологичната картина, но има все още райони, предимно в северната част на Гърция -Солун, Козани, Драма, Ксанти, където огнищата са активни.

От Министерството  по защита на гражданите предупреждават, че при увеличаване на новозаразените е възможно за празниците да се наложи забрана за напускане на домовете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече