Гърция удължава забраната за влизане на чужденци до 8 март

0

Гръцкото правителство реши да удължи забраната за влизане на граждани извън пределите на Европейския съюз до 8 март 2021 г., за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Ограниченията се отнасят до пътници от ЕС и извън ЕС. Гражданите на 10 държави са изключени от Директивата за авиацията – Великобритания, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Обединени арабски емирства, Руска федерация и Израел.

Всички пътници, влизащи в страната от всяка чужда държава, включително държавите-членки на Европейския съюз, подлежат на задължителни предпазни ограничения у дома или на мястото на временно пребиваване за седем дни, освен ако не останат в Гърция за по-кратък период от време, като в този случай временното ограничение е валидно за този период от време, т.е. до заминаването им.

Освен това международните пътници ще бъдат проверявани при пристигане, въз основа на процедурата, предвидена във формуляра за локация на пътници. В случай, че тестовете установят положителен случай, карантината за пътника ще бъде валидна 14 дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече