Двама членове на ВСС подадоха оставки

0

Оставки са подали членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев. 

Двамата са координатори на проекта за реформа на съдебната карта, който беше подложен на сериозна критика от юристи, неправителствени организации, местни общности, от служебния правосъден министър и от представители на политически партии. 

Димитрова и Красимир Шекерджиев благодариха в специално обръщение на съдиите, гласували им доверие преди 4 години, че са били техен коректив и съветник.  

„Ако цената на вниманието към истинските проблеми  на съдилищата са нашите оставки, подаваме ги с чувство на задоволство, но и на загриженост“, пишат двамата.

Пред „Хоризонт“ Шекерджиев коментира,че не критиката за реформата на съдебната карта е мотивирала оставката му, а усещането, че повече няма с какво да допринесе за ефективното управление на съдебната система: „Пребиваването на един изборен член на Съвета в този колективен орган, който управлява системата, има смисъл само и единствено тогава, когато това ще допринесе за подобряване на работата на системата. Тези близо четири години се опитах да бъдат полезен. В някои неща съм успял, в някои неща не съм, но към настоящия момент мисля, че не бих могъл да дам повече идеи, които да помогнат на колегите, а и на гражданите, които имат досег със системата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече