„Дейли телеграф“: От август на Острова започва ваксинация на деца

0

Вестник „Дейли телеграф“ пише, че през август ще започне ваксиниране и на децата във Великобритания, според предварителен план на правителството за придобиване на максимален имунитет на населението срещу вируса.

Изданието цитира два източник, участвали в подготвянето на плановете, които са заявили, че през август може да започне ваксинирането на британчета под 18 години, което е месеци по-рано от очакваното.

В университета в Оксфорд вече се правят изследвания за това доколко са безопасни ваксините за децата и правителството изчаква резултатите преди да вземе окончателно решение.

Предполага се, че решението ще бъде взето през юни или юли.

„Дейли телеграф“ припомня, че Израел, който е световен първенец по пропорция на имунизирано население, вече дава ваксини на 16 и 17 годишните.

Привържениците на плановете виждат в тях начин да се ограничи до минимум разпространението на заразяванията, но критиците отбелязват, че Covid-19 представлява сравнително нисък риск за децата и че няма доказателства дали ваксините са безопасни за тях.

Ако се запазят сегашните темпове на ваксиниране във Великобритания от около 3 милиона първа доза седмично, то е възможно повечето от 11-те милиона деца в училищна възраст да бъдат имунизирани преди началото на следващата учебна година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече