Демерджиев хвърли бомба за полицайката Симона Радева и любовника й!

0

Психично болният мъж, който вчера стреля по 3-о Районно управление в София е правил начални опити да произвежда взривни вещества, заяви в „Денят започва“ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той уточни, че не се е стигнало до изработката на взривно вещество.

В момента тече проверка как психично болният мъж се е сдобил с ловна карабина. В дома му са намерени още незаконни боеприпаси.

Пушката, с която е стреляно по 3-о РУ е със заличени номера и е незаконно придобита. По думите на министър Демерджиев проблемът е, че през годините е допуснато голямо количество оръжие със заличени номера да бъде придобито от различни слоеве от населението.

Освен психичното състояние на стрелеца, към момента няма друга известна причина, която да го е провокирала да стреля конкретно срещу 3-о РУ.

Пострадалият при стрелбата полицай е с леки наранявания в добро състояние.

МВР все още няма отговор от Русия защо журналистът Христо Грозев е обявен за федерално издирване, допълни Демерджиев.

„В зависимост от отговора от руска страна ще преценим какви действия да предприемем. По случая държавата си свърши работата доколкото може. Следим го много внимателно, там където е необходимо, се намесват и службите“, посочи той.

Задържането на британеца Дейвид Бодил, който се издирва от Интерпол, е реализация на ДАНС, с участието на МВР. Иван Демерджиев определи ареста като рутинна операция, каквито се случват често през последните месеци.

Не е имало особена съпротива при ареста на Дейвид Бодил, посочи още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по казуса ще бъдат спазени стриктно и прогнозира, че вероятно Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.

Демерджиев обяви, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София, при която загинаха две жени.

Освен бившата полицайка Симона Радева, дисциплинарно уволнен е и нейният приятел от 4-о РУ, който е сред първите, оказали се на мястото на катастрофата.

По думите на министъра е доказано, че той е допуснал нарушение във връзка с катастрофата и последващата му работа по разследване на инцидента. Извън уволнените дисциплинарно, още 38 служители на реда са наказани по някакъв по случая.

„Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции че не се чисти“, каза Демерджиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече