Денков: ГЕРБ и ДПС искат да свалят кабинета. Нека го направят

0

Няма да се поддам на извиване на ръце. ГЕРБ и ДПС, които са винаги заедно напоследък, както виждаме, имат всички права да свалят правителството. Нека да го направят.

Тази отчетлива позиция зае премиерът Николай Денков в Министерски съвет. По-рано днес депутатите отново не успяха да съберат нужния кворум и за втори пореден ден не гласуваха вота на недоверие към кабинета. 

„Няма да взема нито едно решение, което не е разумно за държавата. Предложението за отнемане на дерогацията за три дни е абсолютно неразумно, с много високи рискове, показани много ясно от най-различни институции. Това искане не е съобразено с никаква политическа логика, освен една – да се поставят политически капани“, посочи Денков.

Той коментира и твърденията на Делян Пеевски от ДПС, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил притискан от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ да „работи за тях на изборите“, а неговото несъгласие е истинската причина да му бъде поискана оставката.

„Ако съм притискал в нещо Калин Стоянов, то е едно – да си изпълни задълженията по организацията на вота. Задачата на вътрешния министър и неговият екип е била единствено да не позволи нарушения на изборното законодателство. Никога не съм го притискал по отношение на конкретни партии“, добави още премиерът. 

Денков коментира и твърденията, че министърът на електронното управление е бил заплашван и му е назначена охрана, Денков отговори: „Министър Йоловски е в процедура, в която с него се занимават разследващи органи и прокуратурата, той казва, че няма право да подава информация. Аз не мога повече да изисквам такава информация. Това, което мога, е да гледам дали си върши работата като министър. Ясно е, че ако тръгна да искам неговата оставка, това може да бъде представено като: „Вие я искате, защото той е направил нещо“. Не искам да коментирам министрите откъде са дошли, като падне правителството, ще ви разкажа“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече