Денков захапа Радев: Служебното правителство също изпращаше военна помощ

0

Премиерът Николай Денков заяви, че с намерението си да окаже по-категорична военна помощ на Украйна правителството стриктно спазва решенията на Народното събрание по този въпрос. Така Денков отговори на заявеното днес от презимената Румен Радев, според когото кабинетът все повече тласка България към участие във войната:

„Служебното правителство също изпращаше военна помощ. Министър Тагарев няколко пъти вече уточни, че това, което подготвяме, е подобно на пакетите, които бяха изпратени от времето на служебното правителство. Така че, всичко това е една медийна атака, която няма нищо общо със същината“.

Според премира,  след смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов договеранат ПП-ДБ и ГЕРБ законодаттелна програма де се спазва.

„Това, което мога да кажа ясно е, че ако търсим промяна на правосъдната система, няма как да сложим лица, които са от най-близкото обкръжение на Гешев, и да очакваме нещо различно. Винаги сме казвали, че трябва да се променят законите. Говорихме и за конституционни промени! Изведнъж се оказа, че целият този план, който е заложен в 20-те законопроекта,  в момента е на трупчета“.

Няма подадено искане от българската страна до Европейската комисия за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в част „Енергетика“, пряко свъзрани с въглищните централи,  съобщи по време на парламентарния контрол премиерът Денков:

„Мога да кажа, че по време на управлението на служебното правителство, няма почти никакъв напредък по процеса на промени в плана за възстановяване и устойчивост в съответствие с решението на Народнотосъбрание от 12 януари 2023 г. Доста се колебаех, дали да оставя думичката „почти“, но тя дава някакъв нюанс. Няма напредък“

Премиерът уточни, че при ясен план и анализ за осъществяване не преговорите ще се водят и разговори с хората, които биха били засегнати от заложените изисквания в Плана за възстановяване и устойчивост.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече