Денков: При под 250 на 100 000 заразени тестовете в училище са излишни

0

81 хиляди тестове за Covid-19, с които ще бъдат изследвани учениците в София пристигнаха, днес. Според министъра на образованието Николай Денков количеството ще е достатъчно за тестване на децата в следващия месец. Тестове вече са получени в девет области на страната.

 Утре се очаква да е ясен процентът на родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани, за да се върнат в класните стаи:

 „Тестването ще продължи дотогава, докато е висока заболеваемостта в страната и в съответната област и община. Защото в края на краищата, всичко всичко продължаваме да го гледаме на ниво община. Както знаете, в последната заповед на министъра на здравеопазването е дадена граница от 250 заболели на 100 000. Т.е., ако паднем под 250 в дадена община, ще стане излишно и тестването“, каза министър Николай Денков.

От образователното министерство напомнят, че предложението за тестване предвижда то да се провежда в класната стая от медицинско лице, преподавател, или непедагогически специалист, определен от директора на съответното учебно заведение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече