Деца от домове без пари на голямата ледена пързалка в Пловдив

0

Настанени в социални институции в община Пловдив деца ще могат да посещават и да се забавляват безплатно на рекордната ледена пързалка в центъра на града.

Пързалката е най-голямата на Балканския полуостров, като подобни има само във Виена и Москва. Общата й площ е 4000 кв. м., като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно. Това съобщи кметът на града Здравко Димитров, който в събота посети ледената атракция.

„Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и гости от други градове обичат да карат кънки и чакат с нетърпение да я открием“, каза градоначалникът. По думите на собственика на пързалката Николай Денев вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час.

1100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на пл. „Централен“ в момента се поставят коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. „Капана“ отново ще е готов да посрещне гости, а на пл. „Стефан Стамболов“ ще има детска музикална програма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече